sejur zanzibar

Sejur Zanzibar – tot ce trebuie sa stii in vacanta ta

Putine sunt destinatiile care acopera toate preferintele in materie de vacante exotice, care merite sa fie explorate de la un capat la altul, la propriu si la figurat, asa cum sunt si atractiile specifice unui sejur in Zanzibar.

Zanzibar, locul in care s-a nascut superstarul Freddy Mercury, este o destinatie cunoscuta pentru faptul ca nu seamana din niciun punct de vedere cu turismul comercial. In mare parte, acest aspect este puternic influentat de locuitorii arhipelagului african, care sunt preponderent musulmani, iar regulile de calatorie si de petrecere a timpului pe durata vacantei sunt o idee mai restrictive decat in alte destinatii. Am detaliat aici.

Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur in Zanzibar memorabil

Zborul spre Zanzibar

Este important sa se verifice din timp variantele de plecare spre Zanzibar: orasele din care se pleaca, numarul escalelor facute, conditiile de calatorie, respectiv sa fie achizitionate bilete de avion pentru perioada de calatorie dorita.

Oportunitatile de calatorie spre Zanzibar sunt generoase, stufoase si accesibile pentru oricine adora sa exploreze, poate vi se pare dificil sa le identificati pe cele mai bune – nu si daca cititi aici despre zborurile spre Zanzibar.

Pregatire pentru calatorie

Ar fi o neglijenta ca anumite detalii sa fie scapate din vedere. Spre exemplu, inainte de a calatori spre Zanzibar va trebui sa va informati in legatura cu vaccinurile, sa tineti cont de recomandarile de pregatire pe care le-am prezentat aici.

Pentru a intra in Zanzibar, este nevoie de pasaport permanent si completarea unui formular tipizat, in zona de frontiera, care va mai fi completat inca o data, la iesire. Am detaliat aici.

Bagajul trebuie sa fie facut tinand cont de mai multe aspecte: clima si conditiile meteo specifice perioadei calatoriei, activitatile pe care turistii doresc sa le aiba si restrictiile localnicilor in materie de vestimentatie.

Cazarea

Veti avea nevoie de un loc de cazare care sa indeplineasca toate conditiile voastre pentru ceea ce inseamna confort. Din fericire, desi nu este o tara la fel de dezvoltata ca alte destinatii de vacanta, in Zanzibar pot fi gasite si rezervate locuri de cazare in hoteluri, in unitati de cazare de lux, dar se poate opta si pentru alte doua tipuri de cazare: spatii traditionale sau bungalow-uri pe plaja.

Atractii in Zanzibar

In timpul calatoriilor, daca nu sunt planificate din timp excursiile in destinatii, este foarte usor sa fie ratate cele mai frumoase locuri. De aceea, cat timp dureaza excursia in Zanzibar, turistii pot sa reduca timpul petrecut pe plaje, cu cocktail-urile delicioase si pot porni sa exploreze zona. Am scris despre toate atractiile din Zanzibar aici.

Gastronomia in Zanzibar

Oriunde se organizeaza excursiile, turistii trebuie sa guste din preparatele speciale, caci Zanzibarul este un loc “condimentat”. Desi localnicii nu promoveaza preparatele sofisticate, mancarurile lor sunt naturale, simple, dar extrem de delicioase. Am detaliat aici.

Siguranta in Zanzibar

Siguranta personala, a documentelor si a bunurilor este extrem de importanta, mai ales atunci cand se calatoreste in zone cu securitate redusa pe aeroport, cum este cel din Zanzibar, fiind recomandat ca bijuteriile sa nu fie purtate sau luate in bagaje, iar ca portofel, sa se opteze pentru cel de gat sau cele tip curea.

Preturile in Zanzibar

Organizarea cheltuielilor este iarasi un plus pentru petrecerea unei vacante linistite. Cel mai des, platile se fac in dolari, iar cea mai buna varianta de achitare ramane cea cu bani gheata. In acesta idee, exista numeroase Exchange Bureau-uri in Stone Town care ofera cursuri de schimb excelente. Am detaliat aici.

Transportul local

Transportul este accesibil, putand fi achizitionate bilete si pass-uri lunare pentru transportul local, insa cele mai sigure modalitati de deplasare sunt taxi-urile si masinile cu sofer. Mai multe detalii aici.

Ponturi pentru Zanzibar

Pentru ca vacanta in Zanzibar sa fie o reusita, am creat pentru voi o sectiune in care am notat ponturi de calatorie, in ideea in care nimic nu ar trebui sa va ia prin surprindere.

Cu toate conditiile, ofertele si posibilitatile de calatorie actuale, un sejur Zanzibar este, fara doar si poate, o destinatie de bifat pentru curiosii calatori, avizi de cunoastere a altor culturi si locatii aparte, motiv pentru care o asemenea vacanta nu trebuie ratata.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *