pregatirea pentru vacanta zanzibar

Pregatirea pentru vacanta in Zanzibar

Insula Zanzibar este un mic colt de rai din indepartata Tanzanie, care isi intampina turistii cu atractii turistice de neuitat, plaje aurii, o istorie bogata si multe surprize.

Orice pasionat de turism trebuie sa ajunga o data in viata in aceasta parte a lumii. Din pacate, calatoria pana in Zanzibar si inapoi poate sa fie destul de costisitoare si dureaza. Tocmai de aceea, trebuie sa fie planuita in detaliu, cu cateva luni sau chiar cu un an inainte.

Vaccinurile

Vaccinurile pentru vacanta din Zanzibar sunt optionale – cert este ca nu sunt obligatorii asa cum sunt cele pentru continent. Exista insa cateva masuri de precautie in timpul sederii in Zanzibar, care nu ar trebui ignorate, cu atat mai mult in cazul in care nu se fac vaccinurile:

 • Se evita servirea mesei pe strada, cu alimente cumparate de de comerciantii stradali;
 • Spalarea mainilor de foarte multe ori pe zi;
 • Utilizarea solutiilor care sa indeparteze tantarii.
 • Se bea doar apa imbuteliata;

Documentele

Pasaportul este suficient pentru intrarea in Zanzibar – Atentie! Nu unul temporar. Romanilor nu le va fi necesara viza. In zona de frontiera se completeaza un formular, iar la iesire se va completa un altul.

Biletele de avion

Nu exista zboruri directe spre Tanzania, insa pot fi gasite mai multe optiuni atractive cu una sau doua escale. De regula, cei care planuiesc o astfel de excursie trebuie sa ajunga in Dubai, Doha, Nairobi sau Bruxelles, de unde exista mai multe zboruri directe.

In general, costul transportului este cel mai mare, motiv pentru care este bine sa se caute din timp cele mai bune optiuni la biletele de avion catre Zanzibar. O monitorizare a preturilor incepand chiar si cu un an inainte este esentiala, pentru ca exista mereu oferte interesante oferite de companiile aeriene.

Atentie, insa! Ofertele foarte bune sunt, de regula, limitate. Atunci cand o astfel de oportunitate apare este bine sa fie fructificata. In cazul in care bugetul de moment nu ajuta, un credit rapid poate sa fie o solutie cat se poate de buna pentru obtinerea unor bilete ieftine de avion catre destinatia visata. Exista si credite rapide online ce pot fi obtinute chiar si de pe o zi pe alta, insa trebuie apelat la asemenea solutii numai daca exista certitudinea ca el poate fi returnat la timp sau in cele 30 de zile in care nu se percepe dobanda.

Bagajul

In Zanzibar, majoritatea localnicilor sunt musulmani, motiv pentru care si portul este unul specific acestora. In consecinta, turistii ar trebui sa se imbrace adecvat atunci cand calatoresc mai departe de resorturile in care se cazeaza si imprejurimile acestora. Femeile, de exemplu, ar trebui sa adauge in bagaj rochii lungi, pantaloni largi, esarfe cu care sa isi acopere umerii daca poarta topuri fara maneci.

Ce trebuie sa contina bagajul in functie de clima

Este firesc si potrivit ca bagajul sa se faca in functie de perioada in care se va vizita insula:

 • iunie-august: haine usoare, o bluza pentru seara, o esarfa usoara pentru briza, protectie solara.
 • decembrie-februarie: imbracaminte confortabila, o bluza usoara pentru seara, un impermeabil usor sau o umbrela pentru decembrie, protectie solara.
 • Pentru recif: echipament de snorkeling.

Atentie foarte mare la bagajul de calatorie, in conditiile in care dimensiunile acceptate de companiile aeriene cu care se poate zbura spre Zanzibar sunt destul de variate. Cei care doresc sa zboare doar cu bagajele de mana trebuie sa stie urmatoarele dimensiuni:

 • Wizzair. Dimensiunile bagajului gratuit acceptat de compania ungureasca este de 40x30x20. Este recomandata, asadar, achizitia unui bagaj suplimentar de 55x40x23, suficient de incapator pentru hainele necesare intr-o vacanta. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.
 • Fly Dubai. Cei care zboara cu Fly Dubai pana in Zanzibar, trebuie sa stie ca bagajul de mana acceptat este de 56 x 45 x 25 cm. Dimensiunile sunt ideale pentru cei care zboara cu WizzAir, insa trebuie acordata atentie mare greutatii, in conditiile in care Fly Dubai nu accepta mai mult de 7 kg. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.
 • Qatar airways. Compania din Qatar permite dimensiuni de 50 x 37 x 25 cm pentru bagajele de mana. Atentie, asadar, in conditiile in care una dintre valori este mai mica decat cea acceptata de Wizzair. In ceea ce priveste greutatea, limita este aceeasi ca si in cazul FlyDubai: 7 kg. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.
 • Emirates. Cei care ajung intr-un avion Emirates trebuie sa aiba bagaje cu dimensiuni de 50 x 38 x 20 cm. De asemenea, dimensiunile sunt mai mici decat cele acceptate de Wizzair, asadar, trebuie acordata mare atentie acestui aspect. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.
 • Air France. Pentru Air France bagajele de mana pot avea 55x35x25 cm. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.
 • Kenya Airways. La fel ca si in cazul Air France, bagajele acceptate la bord trebuie sa aiba maxim 55x335x25 cm. Vezi oferta de trolere pe aceasta dimensiune.

Pentru evitarea unor taxe suplimentare este bine sa se analizeze cu atentie dimensiunile si greutatile acceptate de toate companiile cu care urmeaza sa se zboare.

De asemenea, este bine sa se analizeze cu atentie obiectele care pot fi luate in bagaj.

Asigurarea de calatorie

Tocmai de aceea, este esentiala achizitia unei asigurari de calatorie. Costurile acestor asigurari nu sunt la fel de mici ca si in cazul asigurarilor pentru Europa sau America (acestea costa cu 10-20 lei mai mult), insa merita sa fie platite pentru confortul fizic si psihic al celor care viziteaza Tanzania.

O vacanta in Zanzibar poate sa implice si o serie de riscuri. Tocmai de aceea, este esentiala achizitia unei asigurari de calatorie . Costurile acestor asigurari sunt foarte putin mai mari decat in cazul asigurarilor pentru Europa sau America, insa merita sa fie platite pentru confortul fizic si psihic al celor care viziteaza Tanzania. O asigurare de calatorie nu acopera doar eventuale accidentari, ci si pierderea bagajelor sau alte pierderi materiale. In felul acesta, orice tip de eveniment neplacut poate sa fie acoperit financiar.

In functie de valorile cu care se calatoreste sau de calitatea serviciilor dorite, exista mai multe praguri de asigurare. Varianta cea mai ieftina este utila pentru cei care doresc o solutie rapida in urma accidentarii, in timp ce varianta cea mai scumpa poate sa acopere o multime de situatii neprevazute, precum pierderea bagajelor, pierderea avionului, pierderea actelor sau spitalizare daca va fi nevoie. Atentie foarte mare la pragurile valorice ale asigurarilor. Cu cat este mai mare acest prag, cu atat confortul psihic este mai mare, iar diferenta de pret este una mica.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *