sporturi zanzibar

Sporturi in Zanzibar: Scuba diving, snorkeling, Kitesurfing

In Zanzibar se pot practica numeroase sporturi:

Scuba Diving

Scufundarile in aceasta zona a lumii le sunt potrivite incepatorilor si profesionistilor deopotriva, deoarece conditiile tropicale le avantajeaza. Mediul marin fiind divers si bogat, sunt o reala placere:

  • In reciful insulei Tumbatu pot fi vazute broaste testoase si caluti de mare;
  • In recifele Hunga si Magic pot fi vazute creaturi marine intre cele mai diverse;
  • In atolul Mnemba sunt pesti colorati de recif, dar pot fi vazuti delfini si rechini Angel.

Apele Oceanului Indian sunt clare si le permit scufundatorilor sa vada la peste 20 de metri adancime. Un vis pentru scufundatorii care pot sa vada corali, delfini si pesti exotici.

Snorkeling

Sunt si persoane carora desi le plac scufundarile nu pot sa coboare la adancime, acestea pot face snorkelling in Zanzibar pentru a se bucura de splendida lume subacvatica.

Kitesurfing

Practicarea acestui sport in Zanzibar este deosebit de facila, cu atat mai mult in zona Paje, unde apele sunt limpezi si nu foarte adanci, iar fundul de nisip foarte curat. De asemenea, in aceasta zona exista spatiu intins, optim pentru aterizari si lansari. Desi, in Zanzibar, vantul este prezent in toate cele 12 luni pe an, kitesurfing se poate practica in cele mai bune conditii in perioadele decembrie-martie si iunie-septembrie, cand bate Kaskazi din Nord si Kusi din Sud, cu 22-33 km/h, respectiv, 28-51 km/h.

Beach hopping

Turistilor care le place sa faca miscare si sa vada cat mai mult din ce ofera Zanzibar le este potrivit beach hopping. Ce inseamna concret? Inchirierea unei masini (cu sofer sau fara) cu care sa faca excursii pentru a vedea plaje sau pentru a face scufundari, servi masa si cele mai diverse bauturi.

Alte sporturi care pot fi practicate in Zanzibar:

  • pescuit in Kizimkazi;
  • navigare, kayak sau paddle in Nungwi;
  • tururi organizate pe bicicleta;
  • cursuri de golf;
  • volei si fotbal pe plaje.
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *